Viime kuussa ystävänpäivän aattona päätettiin P:n kanssa leipoa vähän cupcakeja, koska ite oon aina halunnu tehdä niitä, ne näyttää niin herkullisilta yamyam! Käytettiin Jauhot suussa- blogista lainattua suklaamuffinssi ohjetta ja siihen päälle vaaleanpunasta (puolivalmista) marenkia ja joihinkin sokericremee (jonka piti olla sinistä, mut näytti must enemmänki homeiselta..) :) mut anyway ne näytti ja maistu ihanilta <3 Koristeltiin ne vielä sydän strösseleillä ja vuokina käytettiin Ruotsista ostettuja supersöpöjä pallo- ja ruutumuffinivuokia sekä ihan Ikean korkeita vuokia :)
Ohjeet!
Suklaa-cupcakes
(n. 12-18 kpl)
3 munaa
2,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g voita
1 dl kermaviiliä
2 rkl kylmää kahvia
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
100 g tummaa suklaata (70 % kakao)
1.Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
2.Sulata voi ja sekoita se kermaviilin ja kahvin kanssa ja lisää kananmunaseokseen.
3.Sekoita kuivat aineet ja kääntele varovasti seoksen joukkoon.
4.Sulata suklaa ja lisää taikinaan.
5.Täytä 2/3 vuoasta taikinalla ja paista 175°C:ssa n. 20-25 min.
6.Anna jäähtyä ennen koristelua.
(n. 12-18 kpl)
3 munaa
2,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g voita
1 dl kermaviiliä
2 rkl kylmää kahvia
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
100 g tummaa suklaata (70 % kakao)
1.Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
2.Sulata voi ja sekoita se kermaviilin ja kahvin kanssa ja lisää kananmunaseokseen.
3.Sekoita kuivat aineet ja kääntele varovasti seoksen joukkoon.
4.Sulata suklaa ja lisää taikinaan.
5.Täytä 2/3 vuoasta taikinalla ja paista 175°C:ssa n. 20-25 min.
6.Anna jäähtyä ennen koristelua.
Sokericrème
250g suolatonta voita
1pkt (500g) tomusokeria
2rkl maitoa
1rkl vaniljasokeria
haluttua väriainetta
Vaahdota voi vaaleaksi. Lisää puolet siivilöidystä tomusokerista ja vatkaa voimakkaasti. Lisää maito, vaniljasokeri ja loput siivilöidystä tomusokerista . Sekoita tasaiseksi. Värjää halutulla väriaineella.
Jos et käytä kaikkea crèmeä heti, säilytä se jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa tai kulhossa kostean pyyhkeen alla.
250g suolatonta voita
1pkt (500g) tomusokeria
2rkl maitoa
1rkl vaniljasokeria
haluttua väriainetta
Vaahdota voi vaaleaksi. Lisää puolet siivilöidystä tomusokerista ja vatkaa voimakkaasti. Lisää maito, vaniljasokeri ja loput siivilöidystä tomusokerista . Sekoita tasaiseksi. Värjää halutulla väriaineella.
Jos et käytä kaikkea crèmeä heti, säilytä se jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa tai kulhossa kostean pyyhkeen alla.
Ja täs vielä kaks tapaa tehä marenkia (Hellapoliisi)
Mikromarengit
1 muna
4-5 dl tomusokeria
Erota kananmunasta keltuainen ja valkuainen. Laita valkuainen kulhoon ja lisää joukkoon vähitellen tomusokeri haarukalla sekoittaen. Vaivaa taikina ohuiksi pötköiksi ja leikkaa ne pikkurillinpään kokoisiksi palloiksi.
Vuoraa mikrouunin alusta leivinpaperilla ja laita marenkipalloja hyvin harvakseltaan leivinpaperin päälle. Marengit laajenevat kypsyessään reilusti. Paista marengit täysteholla noin 1-1 1/2 minuuttia, kunnes marengit ovat rapeita. Varo kuitenkin polttamasta niitä.
Uunimarengit
Vuoraa mikrouunin alusta leivinpaperilla ja laita marenkipalloja hyvin harvakseltaan leivinpaperin päälle. Marengit laajenevat kypsyessään reilusti. Paista marengit täysteholla noin 1-1 1/2 minuuttia, kunnes marengit ovat rapeita. Varo kuitenkin polttamasta niitä.
Uunimarengit
Vatkaa 6 munanvalkuaista kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vähän kerrallaan 3dl sokeria koko ajan voimakkaasti vatkaten. Pursota seos haluamaasi malliin leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 100 asteisessa uunissa, kunnes marengit ovat rapeita. Tarkkaile paistumista usein, ettei marengit pala. Marenkien kypsyminen voi kestää useita tunteja, jotta saat niistä rapeita myös sisältä. Voit tarvittaessa pudottaa uunin lämpötilaa matalammaksikin.
Huom! Uunissa valmistetut marengit voi pursottaa vieretysten, sillä ne eivät laajene kypsyessään, kuten mikroaaltouunissa valmistetut.
Ystävänpäivän kunniaksi lähetin ns. tekstari-korttina kuvan söpöistä cupcakeistamme kaikille ystävilleni :)
toi kollaasi on tosi hyvä muute!
VastaaPoista